مصاحبه خانم دکتر رضوان حکیم زاده با رسانه معلم ایرانی

مصاحبه خانم دکتر رضوان حکیم زاده با رسانه معلم ایرانی

جشنواره تجربه های موفق مدارس یک فرصت است.

برگزاری جشنواره تجربه های موفق مدارس در ۸ آیتم

وی درباره طرح تدبیر که در راستای توانمند سازی مدیران مدرسه و بالا بردن کیفیت مدارس دولتی است نیز گفت: در فرایند طرح تدبیر عملکرد مدیر مدرسه ارزیابی می شود و گزارش های بازخوردی گرفته می شود. اما در عین حال ما برای اولین بار امسال جشنواره تجربه های موفق مدارس را برگزار خواهیم کرد که برای مقطع ابتدایی و یک آیتم ما برای مقطع متوسطه است.

وی در توضیح بیشتر گفت: این جشنواره در ۸ آیتم برگزار می شود و مدیران مدارس حتی مدارس عشایری و روستایی این امکان را دارند تا تجربه های موفق خود را به اشتراک بگذارند و هدف این است که به کارهای ارزشمند ارج بنهیم. مثلاً مدیری که توانسته مشارکت اولیا در امور مدارس را بالا ببرد یا با آگاه سازی والدین و معلمان یک بسته حمایتی خوب برای دانش آموزان فراهم کند می تواند تجربه موفق خود را به این جشنواره بیاورد.

معاون آموزش ابتدایی بیان کرد: فکر می کنم این جشنواره فرصت خوبی است تا ما بتوانیم تجربه مدیران موفق را مستند کنیم و برای مدارس دیگر از آن تجربه ها سود ببریم. در کشورهای پیشرو همیشه برای شرایط دشوار بهترین مدیران را می فرستند.

وی ادامه داد: جشنواره در شهریور برگزار می شود و در حال حاضر مدیران در حال ارسال آثار به استان ها هستند. ما محدودیتی برای نوع مدرسه نگذاشته ایم و یک مدیر مدرسه ای چند پایه نیز می تواند در این جشنواره شرکت کند. خیلی از تجربه ها ناشناخته هستند و ما باید بتوانیم از یکدیگر درس بگیریم. اینکه چطور در عرصه عمل یک مدیر موفق می شود و چه تصمیماتی در این مسیر به او کمک کرده است.

حکیم زاده در پایان در پاسخ به این پرسش که یکی دیگر از گلایه اولیا این است که ظاهراً تجمع نیروی انسانی خوب در مدارس خوب، باعث به هم خوردن تعادل مدارس دولتی شده است، بیان کرد: تنوع مدارس به این مساله دامن می زند. وقتی ما مدارس را به مدارس دولتی، شاهد، هیات امنایی و… تقسیم می کنیم در این تقسیم بندی ممکن است به برخی مدارس منابع انسانی بهتری تعلق بگیرد. البته یک مدیر خوب به هر حال یا نیروهای خوب را جمع می کند یا طوری آنها را راهبری می کند که به نیروی خوب تبدیل شوند. البته هر چه از تهران دورتر شویم شمار معلمان خوبی که در مدارس دولتی به تناسب دارند زحمت می کشند بیشتر است و بسیار تعدادشان زیاد است. من فکر می کنم که والدین نباید نگرانی داشته باشند.

وی در پایان درباره طرح غربالگری کودکان برای پیش از ورود به مدارس که این روزها در حال اجراست نیز گفت: گزارش هایی که از استان ها می رسد بسیار امیدبخش است. من سفری به اردبیل داشتم که پوشش صد در صدی طرح غربالگری را دارند و می دیدم چطور تیم های ارزیاب در عشایر با همان حساسیت و دقتی این کار را می کنند که در تهران صورت می گیرد. خوشحالم که جمهوری اسلامی زمینه این عدالت را فراهم کرده است. تنوع اقلیم و حتی صعب العبور بودن مناطق هم از دقت نظر اجرای این طرح کم نکرده است.